Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΡΙΛΟΦΟΥ                                      


Αγαπητοί γονείς

Σας καλούμε σε μία ενημέρωση για την ενδοσχολική βία που θα πραγματοποιηθεί την

Δευτέρα 7/4/14 Και ώρα 18:30 στον χώρο του σχολείου μας. Ομιλητές είναι η Κα Καλυψώ Τόττη, Συμβουλευτική ψυχολόγος και ο Κος Περικλής Αγγελόπουλος Κοινωνικός επιστήμονας . Θα χαρούμε να έρθετε και να συζητήσουμε  όλοι μαζί για τα παιδιά μας.

 ΘΕΜΑ

Δράση: Ομάδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών και μαθητριών για την ενδοσχολική βία


Η ενδοσχολική βία αποτελεί ένα από τα σύγχρονα και πολυπαραγοντικά φαινόμενα  της εποχής μας και αφορά  όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η ενδοσχολική βία εμφανίζεται με τη μορφή του λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσεις, σεξουαλικά σχόλια), του κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, απομόνωση από την ομάδα), του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές), του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (εκβιασμός μέσω Διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο).
Η δράση που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών για  τις συνέπειες της ενδοσχολικής βίας, οποιαδήποτε μορφής, μέσα και έξω από το σχολικό περιβάλλον. Παράλληλα, ο «κύκλος συζήτησης» θα προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα ασφαλές πλαίσιο για να εκφράσουν τις απόψεις και τις απορίες τους σχετικά με το θέμα αλλά και να συμμετάσχουν ενεργά  για να αναγνωρίσουν διαφορετικούς  και υγιείς τρόπους επικοινωνίας και σύναψης διαπροσωπικών σχέσεων.

Ο ΛΟΓΟΣ είναι ένα Κέντρο Υποστήριξης Εξαρτημένων Ατόμων και Κοινωνικά Ευάλωτων Ομάδων. Πρωταρχικός σκοπός όλων των δράσεων του κέντρου αποτελεί η έμπρακτη και συλλογική προσπάθεια υποστήριξης των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων ή προσώπων που προέρχονται από αυτές και ιδιαίτερα των εξαρτημένων από ψυχότροπες ουσίες. Πέρα από τη στήριξη και τη αρωγή στα εξαρτημένα πρόσωπα, σκοπός του προγράμματος είναι η δραστηριοποίηση μας στον τομέα της πρόληψης των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων. Για το λόγο αυτό το πρόγραμμα μας πραγματοποιεί συντονισμένες δράσεις σε συνεργασία με δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς με σκοπό την  ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των ίδιων των ενδιαφερόμενων για την αντιμετώπιση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.
Παράδειγμα επιτυχών παρεμβάσεων αποτελεί η συνεργασία μας με το 18ο
Λύκειο Τούμπας καθώς και με Γυμνάσιο Παλαιοχώρας, όπου στα πλαίσια των μαθημάτων της ευέλικτης ζώνης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους καθηγητές και μαθητές των σχολείων , με πολύ θετικά αποτελέσματα.


Τα μέλη του ΛΟΓΟΥ


Περικλής Αγγελόπουλος                                                                 Καλυψώ Τόττη

Κοινωνικός Επιστήμονας                                                               Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδώ